PDA

View Full Version : Problems whit LILO



Rive
11-23-2004, 03:49 PM
Hi, i've just install Knoppix 3.6 in hda1; where i had Wndow$ XP; in the others partitions i have Red Hat ( hda2= "/" , hda3= the rest ). Before installing Knoppix my boot manager was grub, now a have LILO, and i can't make LILO recongnize my Red Hat Partition. This is my lilo.conf:
label="Linux"
initrd=/boot/initrd.img
append="ramdisk_size=100000 init=/etc/init lang=us
apm=power-off nomce quiet"
read-only
image=/boot/vmlinuz-2.4.27
label="Linux(2.4)-1"
initrd=/boot/initrd.img-2.4.27
append="ramdisk_size=100000 init=/etc/init lang=us
apm=power-off nomce quiet"
read-only

image=/boot/vmlinuz-2.6.7
label="Linux(2.6)-2"
initrd=/boot/initrd.img-2.6.7
append="ramdisk_size=100000 init=/etc/init lang=us
apm=power-off nomce quiet"
read-only

image=vmlinuz-2.4.20-8
label="Rive's Red Hat"
root=/dev/hda2
initrd=initrd.img-2.4.20-8

And i get:
"Fatal: open vmlinuz-2.4.20-8: No such file or directory"

Then i read in this forum that someone fix this problem by editing LILO.conf like this:

image=/mnt/hda2/vmlinuz-2.4.20-8
label="Linux 2"
initrd=/mnt/hda2/initrd-2.4.20-8
read-only

But i get the same error, What can i do ???

Sorry about my englis . . . :roll:

baldyeti
11-23-2004, 04:53 PM
image=/mnt/hda2/vmlinuz-2.4.20-8
label="RedHat"
initrd=/mnt/hda2/initrd-2.4.20-8
read-only
This should work indeed provided you've mounted your RedHat partition before trying to run lilo: "mount /mnt/hda2"

Also if your RedHat kernel needs some startup parameters (check /mnt/hda2/boot/grub/menu.lst), make sure to include them in lilo.conf as well.

Rive
11-23-2004, 05:02 PM
/mnt/hda2 is already mounted; and in the grug/menu.lst the kernell didn't need anything else. Please, any other idea?

baldyeti
11-23-2004, 06:25 PM
Please, any other idea?
Yes; actually it's probably more like:
image=/mnt/hda2/boot/vmlinuz-2.4.20-8
label="RedHat"
initrd=/mnt/hda2/boot/initrd-2.4.20-8
read-only
Check yourself that the paths are valid before running lilo

Rive
11-24-2004, 02:35 AM
Sorry, whith
image=/mnt/hda2/vmlinuz-2.4.20-8
label="RedHat"
initrd=/mnt/hda2/initrd-2.4.20-8
read-only
Now LILO let me go on; there are no errors when i put "lilo -t"; then i "lilo -v".
I restart the PC and LILO shows my other kernell :lol: ; BUT . . . when i try to boot it i get:
"mount error 6 mounting ext3
pivntroot:pivnt_root (/sysroot,/sysroot/initrd)failed:2
umount /initrd/roc failed: 2
kernel panic: No init found. Try passing init=option to kernel"

Now what ????

Why i get this errors now, and i didn't saw them when Red Hat was my only LInux. ( I booted it with GRUB)??

rrfish72
11-24-2004, 03:17 AM
This is my entry for lilo to get Red Hat to boot:

image=/boot/vmlinuz
label="RedHat"
root=/dev/hda1
initrd=/boot/initrd.img
vga=788
append="hdc=ide-scsi"
read-only