PDA

View Full Version : Wireless USB Microsoft MN-510



grandb
07-12-2003, 12:51 AM
Utilizing a Micro$oft MN-510 wireless with Prism2 chipset. Laptop is Dell Inspiron 5000e.

After booting and running dmesg, does not see usb device.
Modprobe prism2_usb works fine, and it locates the device.
Run a usbview, and the adapter shows.
Tried adding (as other posts suggested) /etc/network/interfaces then
adding iface wlan0 inet dhcp
Interface will not show up.
try iwconfig, ifdown, ifup, etc. and all claim no network card exists.

I know is must be something easy I am missing?

kolli143
11-14-2003, 06:58 PM
Hi

Were you able to resolve this issue. If so can you please help me with the procedures you followed to solve the issue.

I have the exact same scnario as you have descripbed in this post.
I am a newbie and I installed RH9 with kernel 2.4.22.

During startup I get the following error

Bringing up interface wlan0: Error for wireless request "Set Encode" (8B2A) :
SET failed on device wlan0 ; Function not implemented.
Error for wireless request "Set ESSID" (8B1A) :
SET failed on devide wlan0 ; Function not implemented.

Determining IP information for wlan0... failed. [FAILED]


I made sure that the pcmcia_usb configs are good by running the following commands

[root@localhost root]# /etc/init.d/wlan start [ OK ]

[root@localhost root]# ifconfig wlan0
wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:F2:C4:ED:0B
inet addr:10.0.0.1 Bcast:10.255.255.255 Mask:255.0.0.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:6 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:2016 (1.9 Kb)


Any help will be greatly appreciated.

Thanks
kolli