PDA

View Full Version : HD *RE-install



JetCowBoB
02-11-2003, 03:35 AM
Has anyone tried re-installing a new version of knoppix over an older one and been able to keep the configuration the same? I want to install k3b, and my luck trying to get it installed has been fruitless. I hear that it works with the new knoppix version. I cant seem to get it in there though. i am not able to install k3b because of the kdelibs4 /libarts1 dependancies... and apt-get wont install those either because of a bunch of other dependencies. I followed a few other resources for installing KDE3.. which has kdelibs4 in it.. and after all the purging of kde and attempt to re-install kde from other sources, i still came up short.

any help on this would be greatly appreciated.
-Matt

antwerx
02-11-2003, 06:45 PM
I have not done a reinstall of knoppix to the Harddisk.

But the link below will help in installing KDE 3.1. I did this with about a 90% functional system. Will need some tweaking.

http://ktown.kde.org/~nolden/kde/

Hope this helps.

-Steve

laurentbon
02-15-2003, 08:38 AM
I managed to install KDE 3.1 on a fresh knoppix installation. It is very fiddly though and took me a lot of time. I am not even sure to be honest how I did it.
Basically, I had the same dependency problem as you with kdelibs4 /libarts1 and simply force removed them before rerunning the apt-get install on the kde element (obviously in another x system). It won't let you remove those 2 packages because some folders aren't empty, just delete them.

Sorry I can't be more precise but I am not too sure myself.

Another tip though, make sure to empty your /etc/apt/sources.list files completely (there seem to be some package conflicts at download time) an use a kde source such as http://download.kde.org/stable/3.1/Debian/

senorian
02-15-2003, 04:41 PM
Does a re-install _always_overwrite a previous Knoppix install that I tried to alter and in the process messed up?
There will be no interaction between the new install and the old install?
I would like to avoid doing anything manually with the "dreaded" partitions
Thanks

RockMumbles
02-15-2003, 05:49 PM
A knx-hdinstall will wipe out your existing install and re-install from scratch, if you have your partitions in order you won't have to re-do them. Just make sure while the system is still in tact that you figure out what linux partitions are being used by your knoppix install, so you don't do something to mess up your system, then just select the proper partition(s). It's been quite a while since I've done a knoppix knx-hdinstall, so I don't remember all the details, but if you get dropped into cfdisk and everything is OK just exit it, and the installer should continue on its merry way.

Note: if you've done any customizing that you want to save, ie: edited any scripts, have a home directory that you would like to keep, bookmarks, emails, etc. make sure to save those before you do the re-install.

rock