Results 1 to 5 of 5

Thread: No menu.lst

  1. #1
    Junior Member registered user
    Join Date
    May 2004
    Location
    Lueneburg / Germany
    Posts
    10

    No menu.lst

    Hi everyone....
    after i had installed the new 3.4 (2004.05.04) Knoppix i want to change the menu.lst of grub, but there is no menu.lst.... only this one (but the install is able to boot and works fine)

    root@ssc:/home/ssc# locate menu.lst
    /usr/share/doc/grub/examples/menu.lst

    Does anyone a solution?

    Greetz

    Sebastian Schoss

  2. #2
    Senior Member registered user
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    555
    I haven't tried installing 3.4 to HD yet, but I guess it still uses lilo as boot loader, not grub... If you need to alter your boot sequence, either edit /etc/lilo.conf and re-run lilo, or install grub and create /boot/grub/menu.lst (eg starting with the example you have located).

  3. #3
    Junior Member registered user
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    12
    I just got done installing 3.4 onto both my laptop and to a server at home.

    Grub doesn't install by default, you've still got to edit the ~.knofig (or whatever you named it) configuration file for the knoppix-installer script. On my laptop, (dual boot with winXP on hda1) I ended up booting from floppy, and re-running grub-install because the images were corrupt somehow. it's working for me ok now, though.

    On my server at home (an old IBM Netfinity 5000) I also had to re-run the grub-install. for some reason, I think maybe the automatic grub installation done by knoppix-install might be a little wobbly. or, it could just be me, which is probably more the case.

    I'd suggest going to yor /boot directory and see if you've got a grub directory in it. if you don't, then you probably don't have grub installed.

    if you want to install it to your primary partition (i'm assuming that you've only got one partiton plus a swap partition) just type grub-install /dev/hda and that will do the trick for you. You may still have to make your own menu.lst file, but it shouldn't be too hard.


    you can use this as a start: http://www.gnu.org/software/grub/man...#Configuration

    --sarge

  4. #4
    Senior Member registered user
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    900
    Boot into Linux
    grub-install /dev/hda
    update-grub

    voila!

    OR if you can't boot your OS

    boot Knoppix
    mount /dev/hda1
    grub-install /dev/hda --root-directory=/mnt/hda1
    update-grub

    voila!

  5. #5
    Junior Member registered user
    Join Date
    May 2004
    Location
    Lueneburg / Germany
    Posts
    10
    Quote Originally Posted by baldyeti
    I haven't tried installing 3.4 to HD yet, but I guess it still uses lilo as boot loader, not grub... If you need to alter your boot sequence, either edit /etc/lilo.conf and re-run lilo, or install grub and create /boot/grub/menu.lst (eg starting with the example you have located).
    oh, yes you are right....
    sorry for my post, thanks for your post

    Greetz

    Sebastian Schoss

Similar Threads

  1. Replies: 13
    Last Post: 05-26-2006, 03:35 PM
  2. KDE Menu
    By Nikolay in forum Customising & Remastering
    Replies: 2
    Last Post: 01-25-2005, 09:18 PM
  3. menu k
    By Giachi in forum General Support
    Replies: 0
    Last Post: 09-03-2004, 11:27 PM
  4. KDE Menu
    By doo-doo in forum Customising & Remastering
    Replies: 2
    Last Post: 06-22-2003, 04:34 AM
  5. K menu
    By Sigmatador in forum Customising & Remastering
    Replies: 5
    Last Post: 04-10-2003, 10:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •