Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29

Thread: OpenOffice 1.1.1 starts & installs in German on English

  1. #1
    Member registered user
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    34

    OpenOffice 1.1.1 starts & installs in German on English

    I've tried running OpenOffice 1.1.1 on the English Knoppix CD (May 04 version). As Knoppix user, it starts the installation script in German, offering no option for English. Once installed, I've tried changing the language (for documents?) to English, and that doesn't work. I'm installing the local (non-network) install.

    I tried running it as a different user on my system, and it still installs and runs in German.

    I've tried editing the configuration files on a previous install (1.0.4?), when I had this problem before on an earlier Knoppix disk, editing the language codes everywhere in the config file to English, but that didn't help. I also posted about this for the earlier release, but didn't get an answer.

    Any ideas? Is every English speaker running Knoppix using OpenOffice in German from the live cd?

    I'm running knoppix from the live cd, not from hard disk, so an apt-get solution won't work for me.

  2. #2
    Member registered user
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    34

    Am I the only one having this problem?

    Anyone else having this problem?

    Anyone have a solution?

  3. #3
    Senior Member registered user
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Berlin
    Posts
    436
    can you test in the console and report:

    echo $LANG
    echo $LC_ALL
    echo $COUNTRY

    and

    env | grep de
    env | grep DE

  4. #4
    Member registered user
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    34
    Quote Originally Posted by user unknown
    can you test in the console and report:

    echo $LANG
    echo $LC_ALL
    echo $COUNTRY

    and

    env | grep de
    env | grep DE
    $ echo $LANG
    C

    $ echo $LC_ALL
    C

    $ echo $COUNTRY
    us

    $ env | grep de
    GTK2_RC_FILES=/etc/gtk-2.0/gtkrc:/home/knoppix/.gtkrc-2.0:/ramdisk/home/knoppix /.kde/share/config/gtkrc
    GTK_RC_FILES=/etc/gtk/gtkrc:/home/knoppix/.gtkrc:/ramdisk/home/knoppix/.kde/sha re/config/gtkrc
    XCURSOR_THEME=default

    $ env | grep de
    GTK2_RC_FILES=/etc/gtk-2.0/gtkrc:/home/knoppix/.gtkrc-2.0:/ramdisk/home/knoppix/.kde/share/config/gtkrc
    GTK_RC_FILES=/etc/gtk/gtkrc:/home/knoppix/.gtkrc:/ramdisk/home/knoppix/.kde/share/config/gtkrc
    XCURSOR_THEME=default

    knoppix@ttyp1[knoppix]$ env | grep DE
    KDE_MULTIHEAD=false
    KDE_FULL_SESSION=true
    KDEDIR=/usr

    craig2@ttyp1[craig2]$ echo $LANG
    C

    craig2@ttyp1[craig2]$ echo $LC_ALL
    C

    craig2@ttyp1[craig2]$ echo $COUNTRY
    us

    craig2@ttyp1[craig2]$ env | grep de
    GTK2_RC_FILES=/etc/gtk-2.0/gtkrc:/home/knoppix/.gtkrc-2.0:/ramdisk/home/knoppix/.kde/share/config/gtkrc
    GTK_RC_FILES=/etc/gtk/gtkrc:/home/knoppix/.gtkrc:/ramdisk/home/knoppix/.kde/share/config/gtkrc
    XCURSOR_THEME=default

    craig2@ttyp1[craig2]$ env | grep DE
    KDE_MULTIHEAD=false
    KDE_FULL_SESSION=true
    KDEDIR=/usr

    craig2 is a user from an older install, start and run by cd into /mnt/sda1/craig2/ and su'ing into craig2, then running apps from the command line while logged into the tty as craig2, all the dot configuration files from the old install are there, so everything has been working fine up until this problem with German OpenOffice. I believe the problem also existed in knoppix 3.3, while logged in as craig2, but running as knoppix the problem didn't exist, so I ran OOo as knoppix user, then changed ownership and permissions of data as necessary. I tried changing the country codes of OOo configuration files in craig2's install to US from German everywhere I found them, but it didn't work.

    tia.

  5. #5
    Senior Member registered user
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Berlin
    Posts
    436
    Well, I thought your system might be set up to german, but all what is setup is the Country to 'us' - while 'C' schould be fine for americans. ('de'='deutsch'='german')

    So perhaps the OpenOffice-package is only bundled with german localisations.
    Perhaps you find a solution at openoffice.org:
    http://www.openoffice.org/

  6. #6
    Member registered user
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    34
    Thanks for your assistance anyway. It reminded me of some other areas (paths) that I need to review.

    As for checking the OpenOffice site, I'm going to take a look at it, but I'm sure this is a knoppix issue, not an OOo issue. I have walked others through installing OOo and this problem doesn't exist on several different distros.

    Thanks again.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    GA
    Posts
    382
    Are you sure you got the English ISO? I've never had such a problem with OpenOffice in Knoppix.

  8. #8
    Senior Member registered user
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    692
    Quote Originally Posted by champagnemojo
    Are you sure you got the English ISO? I've never had such a problem with OpenOffice in Knoppix.
    No, Craig is absolutely right on this one. I noticed the same thing in the 2004-05-04 release, and it's still in the 2004-05-10 release. Two of the submenus in the File menu are in German (Auto-pilot and New), but all of the other menus appear to be in English. I have OpenOffice 1.1.1 for Windows, and all the file menus are in English. This is definitely a Knoppix issue, not an Open Office issue, and not something peculiar with Craig's setup.

    JD

  9. #9
    Senior Member registered user
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    692
    BTW, has anyone set up a bug page for 3.4 2004-05-10? The bug wiki only lists the 3.4 2004-05-04 version, and requests that we confine the bugs to that version only

    JD

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    GA
    Posts
    382
    Just checking...the latest Kanotix does the same thing. It's an easy fix on an hd-install, but I guess you'll just have to learn some German if you have to run it live. :P

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. NXclient KDE session starts in German ...
    By jlcurty in forum General Support
    Replies: 3
    Last Post: 10-02-2005, 01:13 AM
  2. How to fix OpenOffice menus to English only?
    By Jack_ in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 4
    Last Post: 05-27-2004, 09:37 PM
  3. Converting german to english
    By chronictoker420 in forum General Support
    Replies: 7
    Last Post: 05-02-2004, 11:20 PM
  4. OpenOffice is in German??
    By donl in forum General Support
    Replies: 0
    Last Post: 09-17-2003, 01:46 PM
  5. How do I get open Openoffice in English?
    By cheez in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 2
    Last Post: 12-10-2002, 08:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •