Results 1 to 2 of 2

Thread: 3COM Gigabit 3C940 not detected KNOPPIX_V3.4-2004-05-10-EN

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2004
    Posts
    3

    3COM Gigabit 3C940 not detected KNOPPIX_V3.4-2004-05-10-EN

    I've got P4C800-UAY
    I've tried KNOPPIX_V3.4-2004-05-10-EN
    and
    the 3COM Gigabit LOM 3C940 LAN is not detected on boot

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    May 2004
    Posts
    9
    Hi

    Oh yes, I have the same problem. The 3COM Gigabit LOM 3C940 and the ADI AD 1985 SoundMax integrated on the Asus P4P 800 mainboard are not detected on boot. I should use modprobe sk98lin to make the NIC work and use the cheatcode knoppix alsa to make the sound work. Here are the results of lspci -v :

    0000:02:05.0 Ethernet controller: 3Com Corporation 3c940 10/100/1000Base-T [Marvell] (rev 12)
    Subsystem: Asustek Computer, Inc. P4P800 Mainboard
    Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64, IRQ 22
    Memory at feafc000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16K]
    I/O ports at d800 [size=256]
    Capabilities: <available only to root>

    0000:00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corp. 82801EB/ER (ICH5/ICH5R) A
    C'97 Audio Controller (rev 02)
    Subsystem: Asustek Computer, Inc. P4P800 Mainboard
    Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 17
    I/O ports at e800 [size=256]
    I/O ports at ee80 [size=64]
    Memory at febff800 (32-bit, non-prefetchable) [size=512]
    Memory at febff400 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
    Capabilities: <available only to root>

    What should I do to load these two modules on boot ? I use the Live CD Knoppix 17-5 version. Please notify that the MandrakeMove based on the Mandrake 9.2 or the Lindows Live CD 4.5 detect without any struglle these two pieces.

    Thanks

Similar Threads

  1. 3COM 3C940 not detected, does work
    By erikr in forum Networking
    Replies: 3
    Last Post: 05-23-2005, 02:36 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 12-27-2004, 07:36 AM
  3. KNOPPIX_V3.4-2004-05-17-EN not supported 3COM Gigabit 3C940
    By kubikanber in forum Hardware & Booting
    Replies: 0
    Last Post: 05-21-2004, 04:01 PM
  4. 3COM Gigabit 3C940 and ADI AD 1985 not detected
    By dmk in forum Hardware & Booting
    Replies: 0
    Last Post: 05-13-2004, 09:40 AM
  5. 3Com 3C940
    By howax in forum Hardware & Booting
    Replies: 3
    Last Post: 01-06-2004, 11:51 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •