Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: Booting Knoppix from HDD

  1. #11
    James
    Guest

    Good News

    Yes I used partition magic, a very handy application!

    I have now redownloaded the iso and it turns out there was a problem
    with my original download. I now however have knoppix working from the CD with the floppy boot image on the HDD!

    Thanks again.

    James

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    7
    on the topic of hot swappable drives and whatnot I have a dell latitude, I have a number of drives that i would like to use on it.

    Zip 250
    CD-ROM
    Floppy

    Allready loaded it to the HD, that worked great. Can't praise enough the:

    knx-hdinstall

    command. That was so simple. And once I figured out that the swap file was number 82 it made life even easier. The only problem is when I'm on the desktop of knoppix I can't seem to hotswap the drives to access the floppy or the zip or the cd-rom. I have to reboot everytime to access the floppy or cd-rom, I have never gotten the zip to work on knoppix 3.2 yet.

    Ideas on how to accomplish this would be great.

  3. #13
    Senior Member registered user
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    USA, IL
    Posts
    1,041
    --I have a Latitude also. The problem with hot-swapping the floppy and CD is (I think) the kernel doesn't get notified. I leave the CD in, and have the parallel-port adapter for the floppy. Here is a google link, you can probably find it for less:

    http://www.laptopsetc.com/index.asp?...PROD&ProdID=61
    http://www.jungleblurbs.com/dell/Flo...15003762.shtml

    --If you boot with the Zip 250 plugged in, it should be /dev/sda4. You can confirm this with - as root - ' fdisk -l /dev/sd? '

    Quote Originally Posted by z123
    on the topic of hot swappable drives and whatnot I have a dell latitude, I have a number of drives that i would like to use on it.

    Zip 250
    CD-ROM
    Floppy

    Allready loaded it to the HD, that worked great. Can't praise enough the:

    knx-hdinstall

    command. That was so simple. And once I figured out that the swap file was number 82 it made life even easier. The only problem is when I'm on the desktop of knoppix I can't seem to hotswap the drives to access the floppy or the zip or the cd-rom. I have to reboot everytime to access the floppy or cd-rom, I have never gotten the zip to work on knoppix 3.2 yet.

    Ideas on how to accomplish this would be great.

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    7
    I am running knoppix off of the Hard drive, just can't figure out how to mount this zip drive. I've tried /dev/sda when i create a new hd on the desktop also tried /dev/sda4 not sure what i am doing wrong with it. I have a disk in the drive when the laptop boots. If I shutdown, I can put the floppy in and use that, and then If I shutdown again I can run the cdrom. No big deal, just wanted to create a desktop icon for zip...doesn't seem to want to recognize it.

  5. #15
    Senior Member registered user
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    USA, IL
    Posts
    1,041
    --What kind of interface does the Zip have?

    o For my old parallel port I have to ' modprobe ppa '
    o For the newer parallel ones it's ' modprobe imm '.
    o For USB zip drives it's ' modprobe usb-storage '. o For internal IDE drives it's ' modprobe ide-floppy '.

    --What does ' fdisk -l /dev/sd? ' return?

    Quote Originally Posted by z123
    I am running knoppix off of the Hard drive, just can't figure out how to mount this zip drive. I've tried /dev/sda when i create a new hd on the desktop also tried /dev/sda4 not sure what i am doing wrong with it. I have a disk in the drive when the laptop boots. If I shutdown, I can put the floppy in and use that, and then If I shutdown again I can run the cdrom. No big deal, just wanted to create a desktop icon for zip...doesn't seem to want to recognize it.

  6. #16
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    29
    I have a problem similar to James's in not being able to boot in cd rom. i have a post in this forum above called trouble booting knoppix cd. If anyone can give me help i would appreciate it. Thanks

  7. #17
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    7
    figured out my problems with the zip, i now can hit fn suspend on the laptop and hotswap out the floppy and the zip, just can't do that with the cdrom for some reason. I will prolly keep you updated as to what Happens and mabey post the instructions i created for myself to get teh drive to work

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Booting Knoppix from CD
    By TheLaxPlayer in forum General Support
    Replies: 4
    Last Post: 11-23-2004, 01:26 AM
  2. Knoppix not booting
    By Generix in forum General Support
    Replies: 2
    Last Post: 06-10-2004, 04:51 PM
  3. Booting Knoppix
    By twotees in forum General Support
    Replies: 8
    Last Post: 06-02-2004, 05:49 PM
  4. Booting Knoppix
    By proto in forum General Support
    Replies: 1
    Last Post: 03-16-2004, 04:05 AM
  5. booting knoppix
    By linpin in forum General Support
    Replies: 1
    Last Post: 11-10-2003, 06:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Dell PowerEdge R720 Server - 2x8c CPU,256Gb RAM, 128Gb SSD/3x600Gb SAS, Proxmox picture

Dell PowerEdge R720 Server - 2x8c CPU,256Gb RAM, 128Gb SSD/3x600Gb SAS, Proxmox

$360.00



Dell PowerEdge R720XD Xeon E5-2680 V2 2.8GHz 20 Cores 256GB RAM 12x4TB picture

Dell PowerEdge R720XD Xeon E5-2680 V2 2.8GHz 20 Cores 256GB RAM 12x4TB

$510.00



Dell PowerEdge R730XD 28 Core Server 2X Xeon E5-2680 V4 H730 128GB RAM No HDD picture

Dell PowerEdge R730XD 28 Core Server 2X Xeon E5-2680 V4 H730 128GB RAM No HDD

$389.99



Dell PowerEdge R730, 2 sinks, SystemBoard, 8 trays,H330,Idrac 8 exp, 2x750w Psu picture

Dell PowerEdge R730, 2 sinks, SystemBoard, 8 trays,H330,Idrac 8 exp, 2x750w Psu

$135.00



Dell Poweredge R730xd 2.5in 2x E5-2690 v3 2.6ghz 24-Cores  64gb  H730  2x 750w picture

Dell Poweredge R730xd 2.5in 2x E5-2690 v3 2.6ghz 24-Cores 64gb H730 2x 750w

$189.99



DELL POWEREDGE T430 SERVER W/ DUAL XEON E5-2609 CPU & 16GB MEMORY picture

DELL POWEREDGE T430 SERVER W/ DUAL XEON E5-2609 CPU & 16GB MEMORY

$329.00



Dell PowerEdge R720XD Xeon E5-2680 V2 2.8GHz 20 Cores 256GB RAM DDR3 NO HDs picture

Dell PowerEdge R720XD Xeon E5-2680 V2 2.8GHz 20 Cores 256GB RAM DDR3 NO HDs

$250.00



Dell PowerEdge R330 Xeon E3-1220 v5 3.0GHz  8gb  H330  2x 3.5

Dell PowerEdge R330 Xeon E3-1220 v5 3.0GHz 8gb H330 2x 3.5" Trays SVR 2012

$119.99



DELL PowerEdge R730 Server 2x E5-2690v3 2.6GHz =24 Cores 32GB H730 4xRJ45 picture

DELL PowerEdge R730 Server 2x E5-2690v3 2.6GHz =24 Cores 32GB H730 4xRJ45

$274.00



DELL PowerEdge R630 8SFF Server 2x E5-2690v3 2.6GHz =24 Cores 32GB H730 4xRJ45 picture

DELL PowerEdge R630 8SFF Server 2x E5-2690v3 2.6GHz =24 Cores 32GB H730 4xRJ45

$254.00