Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Running Lyx 1.3.4

  1. #1
    Junior Member registered user
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    13

    Running Lyx 1.3.4

    Question 2

    How can I start Lyx1.3.4 which I see included on installation?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,323
    If you can't find it in the menus try with typing lyx in a konsole.

  3. #3
    Junior Member registered user
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    13
    I tried in a Bash shell but no good
    Command not found

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,323
    That's strange. Are you sure it's installed:
    markus@mrk-fujibox:~$ dpkg -l|grep lyx
    ii lyx 1.3.4-1 High Level Word Processor
    ii lyx-common 1.3.4-1 High Level Word Processor - common files
    ii lyx-qt 1.3.4-1 High Level Word Processor - Qt frontend

    Try the command lyx-qt
    If it's not in the menus you could try updating them with update-menus as user.

  5. #5
    Junior Member registered user
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    13
    I've tried that and other combinations to fire it up - no joy

    I use Lyx on windoze so I thought it would be a good starting point on Knoppix - something i'm familiar with.

    Delved a little deeper:

    Any way - all appears loaded other than what you would call "lyx.exe" on windows.

    Plus there is no Latex support anyway

    So all in all it's space wasted on the CD IMHO

    Great pity because it's the latest version of Lyx - someone has obviously gone to some trouble with a compile - but sadly not far enough.

    Not sure where that leaves me - at the moment, back with Windoze I suppose

  6. #6
    Junior Member registered user
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    13
    running grep

    ii lyx-common 1.3.4-1 High Level Word Processor - common files

    so it is there somewhere!!

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,323
    Sorry, not a clue as to why the frontend is missing. Perhaps kghostview somehow uses it.

  8. #8
    Member registered user
    Join Date
    May 2004
    Location
    England
    Posts
    30
    As root,

    apt-get install lyx-qt
    apt-get install lyx

    then as yourself,

    lyx-qt

    This is the usual way to install software which you don't yet have

  9. #9
    Junior Member registered user
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    13
    I'll give it a go and get back to you

    Cheers

  10. #10
    Junior Member registered user
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    13
    I get this

    root@ttyp0[knoppix]# apt-get install lyx-qt
    W: Not using locking for read lock file /var/lib/dpkg/lock
    E: Unable to write to /var/cache/apt/
    E: THe package lists or status file could not be parsed or opened


    and the same for
    apt-get install lyx


Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. ICS with knoppix running from CD
    By Pinoccio in forum Networking
    Replies: 5
    Last Post: 12-15-2003, 01:36 AM
  2. Running Knoppix in without the X Server running....
    By Raineri in forum General Support
    Replies: 2
    Last Post: 09-24-2003, 10:46 PM
  3. Running without HD
    By Levon in forum General Support
    Replies: 9
    Last Post: 06-20-2003, 01:13 AM
  4. what am I running?
    By Allowee in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 9
    Last Post: 04-22-2003, 06:33 AM
  5. Possible?: running only from the ram?
    By dvessey in forum Ideas
    Replies: 9
    Last Post: 02-09-2003, 01:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •