Results 1 to 7 of 7

Thread: ATI Radeon 7500 Mobility

  1. #1

    ATI Radeon 7500 Mobility

    ***newbie*** I have a compaq presario 2800, when i load knoppix my video is distorted ie i can see the desktop but there are vertical lines all thru the screen any clues as to whats up???

  2. #2
    Senior Member registered user
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    colorado springs, colorado
    Posts
    1,933
    http://www.knoppix.net/docs/index.php/CheatCodes

    If those don't get it to work you could edit your XF86Config file. Post back if you need an assist on that.

  3. #3
    Ok, i logged into knoppix using the xmodule=vesa lang=us, and everything worked fine except when i watch an mpeg video, fullscreen mode is distorted. however i can live with that....
    My next question is i have mandrake 9.0, and want to install it on my laptop as well. The same problems i had with knoppix video i get with Mandrake 9.0? is it just that my card isn't supported i mean it's not the best in the world but its a name brand card(ati radeon mobility 7500) what must i do?

  4. #4
    Senior Member registered user
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    colorado springs, colorado
    Posts
    1,933
    Quote Originally Posted by Mrmagic97_99
    Ok, i logged into knoppix using the xmodule=vesa lang=us, and everything worked fine except when i watch an mpeg video, fullscreen mode is distorted. however i can live with that....
    You don't have to use the vesa driver - you could use 'ati'- you'd have to edit your XF86Config

    My next question is i have mandrake 9.0, and want to install it on my laptop as well. The same problems i had with knoppix video i get with Mandrake 9.0?
    no guts no joy - Mandrake is quite different.

    is it just that my card isn't supported i mean it's not the best in the world but its a name brand card(ati radeon mobility 7500) what must i do?
    it is supported - see above.

  5. #5
    Member registered user
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    95
    The best driver for a radeon is the ..... 'radeon' driver (unsurprisingly . ).

  6. #6
    how would i use the radeon driver? would it be xmodule = radeon

  7. #7
    Member registered user
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    95
    how would i use the radeon driver? would it be xmodule = radeon
    Yes.

Similar Threads

  1. Radeon 7500 All In Wonder tv in/out problems
    By gotsanity in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 1
    Last Post: 12-29-2004, 10:43 PM
  2. Problems with XFree86 with ATI Radeon 7500
    By antskip in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 2
    Last Post: 05-05-2004, 11:08 PM
  3. can a radeon 7500 work with quake?
    By listman in forum Customising & Remastering
    Replies: 0
    Last Post: 04-06-2004, 11:48 PM
  4. RADEON 7500 works but only in live mode(very strange)
    By sonic1001 in forum Hardware & Booting
    Replies: 8
    Last Post: 08-07-2003, 05:56 AM
  5. ATI RADEON IGP 320 M aka Radeon Mobility U1 @ laptops
    By www.rzr.online.fr in forum General Support
    Replies: 4
    Last Post: 07-20-2003, 12:41 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •