Results 1 to 2 of 2

Thread: Soundblaster Audigy and Knoppix 3.6 sound then no sound!

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5

    Soundblaster Audigy and Knoppix 3.6 sound then no sound!

    Hi everybody,

    JUst gave knoppix a go, oh and linux a go for the first time about a hour or so ago. I had a fiddle around and it was all good and i had sound.

    I went a created a persistent Knoppix home directory and have since rebooted and loaded this home directory on boot. Everything is running fine, except for sound. Sound is no longer comming from my sounblaster Audigy card, i have to use my AC'97 onboard to hear sound.

    I have run the sound card configuration test and i was told the following: it found that I had a SB Audigy but the module emu10k1.o, is not currently in my modual search path.

    For what i can gather, since i have created the persistant home directory, the sound driver may not have loaded or something similar as it was working when before, only off the cd.

    ANy help to get this up and running would be great.

    Oh and also if any1 can tell me the command to save my settings i.e desktop background so it comes up when loaded and so that the installed amsn that i installed, stay configed so that i dont need to install everyuthing again on the next boot.

    Regards,

    -Spitfire

    **After trying knoppix@ttyp0[knoppix]$ /etc/init.d/alsa-autoconfig
    /etc/init.d/alsa-autoconfig: line 13: /etc/modutils/1alsa: Permission denied
    rm: cannot remove `/etc/modules.conf': Permission denied
    Preparing modules for alsa...


    It seems to be denied, any thoughts?

  2. #2
    Senior Member registered user
    Join Date
    May 2003
    Posts
    981

    Re: Soundblaster Audigy and Knoppix 3.6 sound then no sound!

    Quote Originally Posted by spitfire
    Hi everybody,

    JUst gave knoppix a go, oh and linux a go for the first time about a hour or so ago. I had a fiddle around and it was all good and i had sound.

    I went a created a persistent Knoppix home directory and have since rebooted and loaded this home directory on boot. Everything is running fine, except for sound. Sound is no longer comming from my sounblaster Audigy card, i have to use my AC'97 onboard to hear sound.

    I have run the sound card configuration test and i was told the following: it found that I had a SB Audigy but the module emu10k1.o, is not currently in my modual search path.

    For what i can gather, since i have created the persistant home directory, the sound driver may not have loaded or something similar as it was working when before, only off the cd.

    ANy help to get this up and running would be great.

    Oh and also if any1 can tell me the command to save my settings i.e desktop background so it comes up when loaded and so that the installed amsn that i installed, stay configed so that i dont need to install everyuthing again on the next boot.

    Regards,

    -Spitfire

    **After trying knoppix@ttyp0[knoppix]$ /etc/init.d/alsa-autoconfig
    /etc/init.d/alsa-autoconfig: line 13: /etc/modutils/1alsa: Permission denied
    rm: cannot remove `/etc/modules.conf': Permission denied
    Preparing modules for alsa...


    It seems to be denied, any thoughts?
    To save configurations which are in /etc not in /home/knoppix you have to 'save Knoppix configuration' in addition to the persistent home.
    I think you may have to be root to run /etc/init.d/alsa-autoconfig.

Similar Threads

  1. SOund card fun:Sound Blaster Audigy OEM also Radeon 9600Pro
    By Battousai in forum Hardware & Booting
    Replies: 3
    Last Post: 03-08-2004, 10:17 PM
  2. no sound - Creative SoundBlaster Live! 5.1
    By legal in forum Hardware & Booting
    Replies: 0
    Last Post: 02-18-2004, 09:53 PM
  3. Don't have sound - Creative SoundBlaster Live! 5.1
    By legal in forum General Support
    Replies: 0
    Last Post: 02-18-2004, 09:33 PM
  4. Soundblaster Audigy on Knoppix
    By Dark-Prophecy in forum Hardware & Booting
    Replies: 14
    Last Post: 12-24-2003, 03:21 PM
  5. I have a Soundblaster Audigy 2 card and I have no sound.
    By Playloud in forum General Support
    Replies: 1
    Last Post: 12-25-2002, 12:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


1TB/2TB USB 3.0 Flash Drive Thumb U Disk Memory Stick Pen PC Laptop Storage lot picture

1TB/2TB USB 3.0 Flash Drive Thumb U Disk Memory Stick Pen PC Laptop Storage lot

$80.39



Seagate ST1000VM002 1TB 64MB SATA6Gb/s 3.5

Seagate ST1000VM002 1TB 64MB SATA6Gb/s 3.5" (Low Power) Hard Drive -PC, CCTV DVR

$24.99



Type C USB 3.0 Flash Drive Thumb Drive Memory Stick for PC Laptop 1TB 2TB lot picture

Type C USB 3.0 Flash Drive Thumb Drive Memory Stick for PC Laptop 1TB 2TB lot

$73.29



Fanxiang 4TB 2TB 1TB SSD 550MB/s 2.5'' SATA III Internal Solid State Drive lot picture

Fanxiang 4TB 2TB 1TB SSD 550MB/s 2.5'' SATA III Internal Solid State Drive lot

$208.99



Patriot P210 128GB 256GB 512GB 1TB 2TB 2.5

Patriot P210 128GB 256GB 512GB 1TB 2TB 2.5" SATA 3 6GB/s Internal SSD PC/MAC Lot

$19.99



1TB SATA 3.5

1TB SATA 3.5" HDD Mixed Brand Mixed Speed WD HGST Seagate Hitachi

$12.95



Samsung - Geek Squad Certified Refurbished 870 EVO 1TB SATA Solid State Drive picture

Samsung - Geek Squad Certified Refurbished 870 EVO 1TB SATA Solid State Drive

$67.99



External Hard Disk Drives 1TB/2TB/4TB USB 3.0 Portable Data Transfer Hard Drive  picture

External Hard Disk Drives 1TB/2TB/4TB USB 3.0 Portable Data Transfer Hard Drive

$18.00



Fanxiang M.2 SATA SSD 2TB 1TB 512GB 256GB SSD Internal M2 Solid State Drive Lot picture

Fanxiang M.2 SATA SSD 2TB 1TB 512GB 256GB SSD Internal M2 Solid State Drive Lot

$109.99



512GB SSD 2.5

512GB SSD 2.5" SATA - Windows 10 or 11 Preinstalled - Laptop or Desktop Drive

$85.99