Results 1 to 3 of 3

Thread: LILO fails on HD install

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2

    LILO fails on HD install

    I'm trying to install Knoppix 3.6 to my HD. I selected the "prefered" method in the installer. Everything gets copied fine, but then when it goes to run LILO, it spits out "/dev/mapper/control: open failed: no such device" and dies on me. Can anyone point me in the right direction? Thanks.

  2. #2
    Senior Member registered user
    Join Date
    May 2003
    Posts
    981

    Re: LILO fails on HD install

    Quote Originally Posted by bazfum
    I'm trying to install Knoppix 3.6 to my HD. I selected the "prefered" method in the installer. Everything gets copied fine, but then when it goes to run LILO, it spits out "/dev/mapper/control: open failed: no such device" and dies on me. Can anyone point me in the right direction? Thanks.
    "everything gets copied fine"...are you saying the installer finishes withth 'Knoppix successfully installed to HD' message but won't boot?

    If so , try booting from your CD with the bootcode :
    knoppix root=/dev/hda5 noinitrd ro lang=us
    (substitute hda-where your Knoppix install is for hda5)
    This should boot into your HD installation. If it boots successfully, attempt to reinstall lilo with the command 'sudo lilo'.
    If it doesn't, something went wrong with your HD install & you may have to redo the install.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2
    That did the trick.Thanks. I should have thought of it myself. I still got the error messages about no mapper, but it did install LILO.

Similar Threads

  1. HDD install 3.4 fails
    By g-joey in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 11
    Last Post: 07-03-2004, 05:38 PM
  2. Network works on cd, fails after hd install
    By kpf8655 in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 7
    Last Post: 07-02-2004, 01:13 PM
  3. 3.3 install succeeds, but boot fails
    By zero_divide_1 in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 0
    Last Post: 04-07-2004, 07:06 AM
  4. Lilo install to MBR fails
    By devilotx in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 11
    Last Post: 02-04-2004, 04:22 PM
  5. SU fails after install
    By cr8dle2grave in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 6
    Last Post: 08-20-2003, 06:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Dell Optiplex 7010 TOWER PC i5/i7 4-8-16 Ram HD-SSD Windows 10 HP-Pro Wifi CD-RW
$459.0
Dell Optiplex 7010 TOWER PC i5/i7 4-8-16 Ram HD-SSD Windows 10 HP-Pro Wifi CD-RW pictureDell Optiplex 7010 TOWER PC i5/i7 4-8-16 Ram HD-SSD Windows 10 HP-Pro Wifi CD-RW
$529.0
Dell Optiplex 7010 TOWER PC i5/i7 4-8-16 Ram HD-SSD Windows 10 HP-Pro Wifi CD-RW picture