Results 1 to 6 of 6

Thread: scanner not working after hdd install

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    4

    scanner not working after hdd install

    i have a benq 3300 scanner wich was working very well when i booted knoppix of the cd.But now i installed knoppix to the hdd and the scanner doesnt work anymore.
    In the start of the aplication Kooka the scanner is listed, i choosed the scaner and then it tells me: Problem: No scanner was found
    You system does not provide a SANE instalation, wich is required by the KDE scan support.

    Also any help in getting a HP 7200 parallel port CDWriter working would also be apreciated.i could get it to work with SuSE but as i'm new to debian this is being dificult. i tried to modprobe pg pcd and epat but when i do 'cdrecord --scanbus' i only see the other drives.
    Thanks in advance for any help
    Also forgive my bad english, i'm portuguese

    Mauro

  2. #2
    Member registered user
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    84
    This is the same problem I recently had with my CDRW. You will have to reinstall Knoppix. This time before you install use your scanner. The prblem is that the hdinstall script simply copies your current set up at the time. So if you havn't used the scanner before you installed you will get no scanner abilities in the install.

    Hope that works

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    4

    Scanner already works!!

    i did just like you said and now the scanners works, great tip thanx.
    the problem with the parallel cdrw i'm not sure but i think my cdrw is broken or somehing, a load all the necessary modules put a cd in the drive but always with the same result: no medium found.gotta test it in windows.

    I have another problem in kde, i putted icons on the desktop to mount the cdrom's and de win partitions, but when i try to mount it says mount point doesn't exist, i checked and the mount points are there. but i righ click and choose mount the drvie get's mounted wih no problem.i'm going nuts with this one, anyone can help??

    Thanx

    Mauro

  4. #4
    Senior Member registered user
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    298

    Re: Scanner already works!!

    Quote Originally Posted by mgomes
    I have another problem in kde, i putted icons on the desktop to mount the cdrom's and de win partitions, but when i try to mount it says mount point doesn't exist, i checked and the mount points are there. but i righ click and choose mount the drvie get's mounted wih no problem.i'm going nuts with this one, anyone can help??
    There are multiple options, what I did:
    Open KDE controlpanel -> Desktop (2nd in list) -> Settings (1st in sublist)
    Now check "show devices on desktop" and check the appropriate device types from the list.

    I don't run KDE in english so I hope my translation is somewhat right you find out where to look.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    4

    that worked but....

    the icons disapear when they are mounted and reapear again when unmounted and it gets a bit confusing, and i couldn't change the names. in know that in KDE it's possible just to create a new link and change the properties so that it mounts the device when i click it, but it's not working and i can't figure out why.is there any way i can get this to work? it's suposed to (in SuSE i can do that) but it's not working.

    thanx

    Mauro

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    4

    update

    figured out the disapearing stuff, just lack of atention i did not have the proper checkboxes checked but it puts all my partitions on the desktop and i would like to put only the ones the i want.

Similar Threads

  1. Mouse not working in X11 after install!
    By mco in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 10
    Last Post: 12-27-2004, 02:27 AM
  2. No scanner after HDD Install
    By BaltikaTroika in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 1
    Last Post: 09-27-2004, 01:33 PM
  3. apt-get install not working....
    By rrfish72 in forum General Support
    Replies: 4
    Last Post: 09-17-2004, 04:22 PM
  4. Can't get screen res working the same after HD install...
    By torque2k in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 2
    Last Post: 11-06-2003, 09:40 PM
  5. HP ScanJet 3400C scanner not working
    By Mogiin in forum Hardware & Booting
    Replies: 5
    Last Post: 10-17-2003, 07:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •