Results 1 to 4 of 4

Thread: Knoppix doesn't see RAID 0

  1. #1
    Junior Member registered user
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    14

    Knoppix doesn't see RAID 0

    I'm trying to install knoppix on an SATA RAID 0 array, but knoppix can't see it (it doesn't show up on the desktop). I'm using an Abit AV8 motherboard with a Via SATA RAID controller.

    I've tried using the "noapic acpi=on" cheatcodes.

  2. #2
    Administrator Site Admin-
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    USA
    Posts
    5,441

    Re: Knoppix doesn't see RAID 0

    Quote Originally Posted by ixalarx
    I'm trying to install knoppix on an SATA RAID 0 array, but knoppix can't see it (it doesn't show up on the desktop). I'm using an Abit AV8 motherboard with a Via SATA RAID controller.

    I've tried using the "noapic acpi=on" cheatcodes.
    Many of the current "raid" systems are very minimal hardware and a software driver that runs under Windows to do the RAID function. I don't know what type of system you are working with. If it's a true hardware solution it might well work with Knoppix. But if it is a software driver based solution then obviously you don't have the same drivers running under Knoppix and you may be putting your raid array at high risk if you try to write to it with Knoppix (or any other Linux system).

  3. #3
    Junior Member registered user
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    14
    How would I find out whether my RAID would work under Knoppix?

  4. #4
    Junior Member registered user
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    14
    Never mind, after looking around a bit I've found out my RAID is software. Thanks a lot for your help, I guess I'll just put in a PATA drive for Linux.

Similar Threads

  1. Why is KNOPPIX the only distribution that can see my RAID??
    By hissingshark in forum Hardware & Booting
    Replies: 0
    Last Post: 07-27-2007, 12:45 PM
  2. RAID not mounted - Want to secure data from RAID system
    By NatXotic in forum Hardware & Booting
    Replies: 4
    Last Post: 02-18-2006, 08:22 PM
  3. SATA-Raid Problem with 4.02 (Raid 1 not rocognized)
    By Eru_Ascar in forum Hardware & Booting
    Replies: 1
    Last Post: 12-10-2005, 02:01 AM
  4. RAID 0 on knoppix...
    By xaviers2002 in forum Hardware & Booting
    Replies: 0
    Last Post: 02-15-2005, 04:18 PM
  5. Using Knoppix with a RAID 0: Could be dangerous?
    By jhoropopo in forum Hardware & Booting
    Replies: 5
    Last Post: 02-01-2005, 12:35 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •