Results 1 to 2 of 2

Thread: solid state problem

  1. #1
    Member registered user
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Vancouver Island, Canada
    Posts
    84

    solid state problem

    I have created three solid state machines that use a mounted copy of the Knoppix image. All well and good and VERY quiet, but Knoppix seems to time out searching for a CD before settling on the mounted image when I call up a program and that makes the wait unacceptably long. Is there an adjustment to the path I can make and save without resorting to a remaster? All three machines are identical and they all use a 2 GB electronic hard disk
    http://www.bitmicro.com/products_edisk_35_ide.php

  2. #2
    Member registered user
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Vancouver Island, Canada
    Posts
    84
    Heh. Found the solution. I had a 256 MB swap file and programs like Open Office were being written block by block to the swap and that made the delay - it wasn't the CD at all. I dumped the swapfile and upped the memory on each machine to 756 MB. Virtually instant now. Oh, man! A silent computer the size of a VCR with an OS and settings that can't corrupt. It doesn't get any better than that, does it?

Similar Threads

  1. Graphical system state
    By guillaumecote in forum Ideas
    Replies: 4
    Last Post: 12-06-2003, 11:37 AM
  2. Problem Unique to Knoppix Later Versions!(SIS problem!)
    By bongski55 in forum Hardware & Booting
    Replies: 4
    Last Post: 11-15-2003, 10:19 AM
  3. KDE is in a frozen state
    By ramu_i in forum General Support
    Replies: 7
    Last Post: 07-21-2003, 01:43 AM
  4. Wierd Problem With USB Keyboard, Maybe Motherboard Problem
    By Triple Six in forum Hardware & Booting
    Replies: 2
    Last Post: 04-15-2003, 04:23 AM
  5. Replies: 4
    Last Post: 02-28-2003, 08:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •