Results 1 to 9 of 9

Thread: There is no /mnt/app/

  1. #1
    Member registered user
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    72

    There is no /mnt/app/

    When I try to add the lines to mnt/app/, there is no mnt/app. I just added a text file that contains those lines but it doesnt work. Please Help!

    I am using a HD Install of the modified 4.0 DVD that is in english.

  2. #2
    Senior Member registered user
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    164

    Re: There is no /mnt/app/

    Quote Originally Posted by adamherb
    When I try to add the lines to mnt/app/, there is no mnt/app. I just added a text file that contains those lines but it doesnt work.
    The lines go into /etc/fstab. and you must make a /mnt/app directory which klik users have rights to write to.

  3. #3
    Member registered user
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    72
    I did those thing but when I try to run a .cmg, it says cannot mount /mnt/app/1 What do I do to make a mnt/app/1?

  4. #4
    Senior Member registered user
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    164
    Quote Originally Posted by adamherb
    I did those thing but when I try to run a .cmg, it says cannot mount /mnt/app/1 What do I do to make a mnt/app/1?
    You don't, it is made and destroyed automatically when you run a klik program. Please read the sticky posts and look at some of the other posts with similar problems and double check everything. In a console try running
    Code:
    ~/.zAppRun ~/Desktop/foo.cmg
    replacing ~/Desktop/foo.cmg with the filename and path to the cmg file you are trying to run, you may get a useful error message.

  5. #5
    Member registered user
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    72
    I did that and it says, does that mea that I copied wrong?

    [mntent]: line 22 in /etc/fstab is bad
    [mntent]: warning: no final newline at the end of /etc/fstab
    mount: can't find /mnt/app/1 in /etc/fstab or /etc/mtab

    I replaced creamfs,iso9660
    with
    auto
    But I still get the same response.

  6. #6
    Senior Member registered user
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    164
    Quote Originally Posted by adamherb
    [mntent]: line 22 in /etc/fstab is bad
    [mntent]: warning: no final newline at the end of /etc/fstab
    mount: can't find /mnt/app/1 in /etc/fstab or /etc/mtab
    Yes, something is copied wrong. You shouldn't be seeing errors like that. Delete it all from fstab and copy it in again, perhaps from the sticky post in the forum, just make sure it all copies properly. Paste the section from your fstab here if it still doesn't work.

  7. #7
    Member registered user
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    72
    This is /etc/fstab
    # /etc/fstab: filesystem table.
    #
    # filesystem mountpoint type options dump pass
    /dev/hdb3 / reiserfs defaults 0 1

    proc /proc proc defaults 0 0
    /dev/fd0 /floppy vfat defaults,user,noauto,showexec,umask=022 0 0
    usbfs /proc/bus/usb usbfs devmode=0666 0 0
    sysfs /sys sysfs defaults 0 0
    tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0
    /dev/cdrom /cdrom iso9660 defaults,ro,users,noexec,noauto 0 0
    /dev/cdrom1 /cdrom1 iso9660 defaults,ro,users,noexec,noauto 0 0
    /dev/cdrom2 /cdrom2 iso9660 defaults,ro,users,noexec,noauto 0 0
    /dev/dvd /dvd iso9660 defaults,ro,users,noexec,noauto 0 0
    /dev/cdrom1 /mnt/auto/cdrom1 auto users,noauto,exec,ro 0 0
    /dev/cdrom2 /mnt/auto/cdrom2 auto users,noauto,exec,ro 0 0
    /mnt/app/2/image /mnt/app/2 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    /mnt/app/3/image /mnt/app/3 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    /mnt/app/4/image /mnt/app/4 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    /mnt/app/5/image /mnt/app/5 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    /mnt/app/6/image /mnt/app/6 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    # Added by KNOPPIX
    /dev/hda1 /mnt/hda1 ntfs noauto,users,exec,ro,umask=000 0 0
    # Added by KNOPPIX
    /dev/hdb1 /mnt/hdb1 ntfs noauto,users,exec,ro,umask=000 0 0
    # Added by KNOPPIX
    /dev/hdb2 none swap defaults 0 0

  8. #8
    Senior Member registered user
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    164
    Quote Originally Posted by adamherb
    /dev/cdrom2 /mnt/auto/cdrom2 auto users,noauto,exec,ro 0 0
    /mnt/app/2/image /mnt/app/2 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    /mnt/app/3/image /mnt/app/3 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    /mnt/app/4/image /mnt/app/4 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    /mnt/app/5/image /mnt/app/5 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    /mnt/app/6/image /mnt/app/6 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    Where is /mnt/app/1/image ?

  9. #9
    Member registered user
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    72
    wow that was dumb of me. It still says to add the lines even though I have added them
    Here is how it looks now:
    # /etc/fstab: filesystem table.
    #
    # filesystem mountpoint type options dump pass
    /dev/hdb3 / reiserfs defaults 0 1

    proc /proc proc defaults 0 0
    /dev/fd0 /floppy vfat defaults,user,noauto,showexec,umask=022 0 0
    usbfs /proc/bus/usb usbfs devmode=0666 0 0
    sysfs /sys sysfs defaults 0 0
    tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0
    /dev/cdrom /cdrom iso9660 defaults,ro,users,noexec,noauto 0 0
    /dev/cdrom1 /cdrom1 iso9660 defaults,ro,users,noexec,noauto 0 0
    /dev/cdrom2 /cdrom2 iso9660 defaults,ro,users,noexec,noauto 0 0
    /dev/dvd /dvd iso9660 defaults,ro,users,noexec,noauto 0 0
    /dev/cdrom1 /mnt/auto/cdrom1 auto users,noauto,exec,ro 0 0
    /dev/cdrom2 /mnt/auto/cdrom2 auto users,noauto,exec,ro 0 0
    /mnt/app/1/image /mnt/app/1 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    /mnt/app/2/image /mnt/app/2 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    /mnt/app/3/image /mnt/app/3 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    /mnt/app/4/image /mnt/app/4 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    /mnt/app/5/image /mnt/app/5 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    /mnt/app/6/image /mnt/app/6 cramfs,iso9660 user,noauto,ro,loop,exec 0 0
    # Added by KNOPPIX
    /dev/hda1 /mnt/hda1 ntfs noauto,users,exec,ro,umask=000 0 0
    # Added by KNOPPIX
    /dev/hdb1 /mnt/hdb1 ntfs noauto,users,exec,ro,umask=000 0 0
    # Added by KNOPPIX
    /dev/hdb2 none swap defaults 0 0

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •