Results 1 to 2 of 2

Thread: USB NOT DETECTED

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    2

    USB NOT DETECTED

    Running a Toshiba A30-714 laptop. Knoppix live CD 4.0.2 fails to detect USB drive and or Belkin 8 in one card reader. SCSI shows no device attached but a multitude of devices SDA1 to SDh9. Trial and error to try and mount the device reveals that no block device attached error.

    Googling refers to the need to obtain apt-get sg3 utilties. I cannot find these on the disc and without access to USB cannot load them from elsewhere Are these included on KNoppix CD- if so where?

    Are there cheat codes to make the SCSI device scan LUNS further or deeper?

    By contrast KUBUNTU live disk detects device and reports that SDC1 not mounted. Appropriate root mount commands make it accessible.

    On a different topic is there a code or command which will enable the Knoppix CD to be ejected temporarily while one inserts and burns a CD with the contents of the hard disk on it?

    The automatic detection of USB Devices (without fuss and/or root commands to mount disks) and the ability to burn CD's would be of immense help to those with inoperative windows systems and would make Knoppix the first point of call to fix damaged systems.

    Many thanks

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    2
    At the risk of answering my own post in part,

    I have upgraded Bios from 1.4 to 1.8 (easily done through Toshiba Website).

    Knoppix now detects and mounts the USB flash drive as sda1.

    Have not tried Belkin 8 in one card reader yet.

    Moral to update Bios if any difficulty experiences

Similar Threads

  1. LAN card not detected
    By ajubinu in forum Networking
    Replies: 4
    Last Post: 02-14-2006, 06:32 PM
  2. Modem not detected
    By eeoam in forum Hardware & Booting
    Replies: 0
    Last Post: 08-03-2004, 11:48 PM
  3. only one cpu detected
    By dusti in forum Hardware & Booting
    Replies: 3
    Last Post: 02-10-2004, 06:07 PM
  4. Lpt2: not detected
    By dfloyd4 in forum Hardware & Booting
    Replies: 0
    Last Post: 11-14-2003, 12:07 PM
  5. USB 2.0 hub not detected
    By mordor in forum Hardware & Booting
    Replies: 6
    Last Post: 03-30-2003, 05:05 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •