Results 1 to 7 of 7

Thread: HD Install User Change How To

  1. #1
    Senior Member registered user
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Nova Scotia, Canada
    Posts
    2,479

    HD Install User Change How To

    I don't know how many of you have been annoyed with not being able to create your own user when you install to the hard drive as I was but I have succeded in changing the install to have your own user instead of the default knoppix user after the install completes. The steps required to do this are documented in the Hd Install User Change How To so anybody interested may want to check it out. As always this worked for me YMMV.

  2. #2
    Senior Member registered user
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    colorado springs, colorado
    Posts
    1,933
    As always you post a nice how-to but apparently I was unaware that people were having trouble with adduser.

  3. #3
    Senior Member registered user
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    1,353
    Stephen,

    Great work. Couldn't this be put to use in the hdinstall script itself? This is one of the things that really bugs me about doing a Knoppix hdinstall. Perhaps you should try posting this to the developers list and see what happens. This is REALLY something that should be done automatically at install.

  4. #4
    Senior Member registered user
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    colorado springs, colorado
    Posts
    1,933
    Quote Originally Posted by aay
    This is one of the things that really bugs me about doing a Knoppix hdinstall.
    aay- adduser didn't work for you either? Huh- how did I get so lucky every time I installed? I know I've installed at least four versions and never had any problems. Also some folks I spoke w/ via email had no problems with it. I dunno..........

  5. #5
    Senior Member registered user
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Nova Scotia, Canada
    Posts
    2,479
    Quote Originally Posted by aay
    Stephen,

    Great work. Couldn't this be put to use in the hdinstall script itself? This is one of the things that really bugs me about doing a Knoppix hdinstall. Perhaps you should try posting this to the developers list and see what happens. This is REALLY something that should be done automatically at install.
    Thanks, that's what I always thought and I don't see any reason why it could not be included with the magic them boys pull off in those scripts it can't be too hard to make changes in about 15 lines in three files. It's probably just a case of missing the obvious.

  6. #6
    Senior Member registered user
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Nova Scotia, Canada
    Posts
    2,479

    Updated How To

    You now only have to modify the knx-hdinstall script itself.

  7. #7
    Senior Member registered user
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    199
    i had no issues... I think a better thing to change would be that you can only install to 1 partion, unlike most distros....

Similar Threads

  1. How to change user to root
    By Wavform in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 3
    Last Post: 05-19-2005, 03:44 AM
  2. How to change the default user (knoppix)???
    By Sago7 in forum Customising & Remastering
    Replies: 3
    Last Post: 11-04-2004, 04:09 PM
  3. Change user knoppix for other
    By jmpereira in forum Customising & Remastering
    Replies: 6
    Last Post: 08-07-2003, 11:45 PM
  4. Change user and desktop environment
    By Nomad in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 0
    Last Post: 02-10-2003, 07:08 AM
  5. Change LC_MESSAGES variable and change user name name
    By Guest in forum Customising & Remastering
    Replies: 1
    Last Post: 12-22-2002, 04:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •