Results 1 to 3 of 3

Thread: DOS Command Line?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    San Diego
    Posts
    2

    DOS Command Line?

    I want to be able to run a DOS command line program in Knoppix. Is there something already built-in to do this? Or do I need to add something?

  2. #2
    Senior Member registered user
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    205

    Re: DOS Command Line?

    Quote Originally Posted by Mongoose
    I want to be able to run a DOS command line program in Knoppix. Is there something already built-in to do this? Or do I need to add something?
    First you can try "wine YOUR_COMMAND.EXE" from Konsole. If that doesn't work, read on.

    You can use program "dosemu" to run dos-programs.
    Step-by-step instructions: (Tested with Knoppix 4.0.2 CD)

    1. Download http://prdownloads.sourceforge.net/d...n.tgz?download
    2. Download http://prdownloads.sourceforge.net/d...n.tgz?download
    3. Open Konqueror and go to the directory where you saved those 2 files
    4. Press F4 to open Konsole for that directory and use these commands to unpack them:
    Code:
    tar xzf dosemu-freedos-b9r5-bin.tgz
    tar xzf dosemu-1.2.2-bin.tgz
    Now you can move the extracted "dosemu" directory to where you want to keep it. That directory includes everything you need for dosemu.
    To start dosemu, go to the directory "dosemu", press F4 to start Konsole and use this command:
    Code:
    ./xdosemu
    You should get some text which ends with
    Code:
    "Welcome to dosemu 1.2.2.0!"
    C:\>
    You can then use normal DOS-commands like "dir"
    To use your dos-program, copy it to "freedos" directory in "dosemu" directory. (That directory will show up as c:\ within dosemu)

    If you need any further help, just ask.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    San Diego
    Posts
    2
    Thanks, malaire. I'm going to try that later this week. I'll let you all know how it works.

Similar Threads

  1. booting into the command line
    By greygooseplz in forum General Support
    Replies: 1
    Last Post: 11-25-2004, 05:58 AM
  2. Bring up KDE from command line
    By Jesse in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 8
    Last Post: 04-30-2004, 05:57 PM
  3. command line WOES
    By bob58 in forum General Support
    Replies: 1
    Last Post: 03-27-2004, 11:10 PM
  4. login with GUI/Command Line
    By wilsondk in forum General Support
    Replies: 2
    Last Post: 02-18-2004, 10:04 PM
  5. Hostname on command line
    By Ambrose in forum General Support
    Replies: 1
    Last Post: 08-08-2003, 02:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •