Results 1 to 3 of 3

Thread: Problems Getting Amarok to work

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    1

    Problems Getting Amarok to work

    I am running CentOS 5 and for the life of me can't find a way to install Amarok and it is driving me crazy!
    I got my hopes up running and installing Amarok through Klik. It seems that it installed fine (I installed Amarok and the Amarok engines) but when I run Amarok, I get the following error:

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    amaroK could not find any sound-engine plugins. amaroK is now updating the KDE configuration database. Please wait a couple of minutes, then restart amaroK.

    If this does not help, it is likely that amaroK is installed under the wrong prefix, please fix your installation using:

    $ cd /path/to/amarok/source-code/
    $ su -c "make uninstall"
    $ ./configure --prefix='kde-config --prefix' && su -c "make install"
    $ kbuildsycoca
    $ amarok

    More information can be found in the README file. For further assistance join us at #amarok on irc.freenode.net

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Does anyone know a way I can get amaroK to find the sound engines?

  2. #2
    Senior Member registered user
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    N42.41 W73 and change
    Posts
    401
    I am running CentOS 5
    While knoppix does include KDE, you will probably get more help in a CentOs or KDE forum:

    http://www.centos.org/modules/newbb/index.php?cat=3

    http://www.kde-forum.org/

    http://amarok.kde.org/forum/

    and remember, GIYF

  3. #3
    Senior Member registered user
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Germany
    Posts
    1,159
    This means that Amarok is using plug-ins via the KDE plug-in infrastructure. Unfortunately the KDE plug-in infrastructure uses a cache that is not aware of the plugins that are inside your cmg file. Hence, Amarok thinks they are missing.

    We are aware of this general issue. Currently, KDE applications that rely on plug-ins do not work correctly with klik. It might be possible, however, to hand-tweak the wrapper file for amarok.

Similar Threads

  1. Mozilla profiles work for Windows and won't work for Musix
    By ml2 in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 0
    Last Post: 10-23-2007, 08:36 PM
  2. Error message by installing amarok with apt-get
    By evilsteff in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 0
    Last Post: 12-16-2005, 12:11 PM
  3. Fehlermeldung bei Amarok installation unter Knoppix
    By evilsteff in forum German Forum
    Replies: 0
    Last Post: 12-16-2005, 12:05 PM
  4. Replies: 8
    Last Post: 07-27-2005, 06:19 PM
  5. problems with alsa alsa-autoconfig doesn't seem to work
    By dzogchen in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 16
    Last Post: 08-05-2004, 06:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •