Results 1 to 2 of 2

Thread: how to add startup menu??

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    2

    how to add startup menu??

    how do u add startup menu for lilo.after installing knoppix on hdd there no more knoppix logo when u start and no colorful word..can i add this and anyone know how to do it...

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    3

    You could use grub.

    I just installed it minutes ago actually. Here is the article I mainly used:
    http://www.knoppix.net/forum/viewtop...highlight=grub

    So to get the menu you need to have a file called menu.lst (not menu.1st - as in with a "one"st. It should be a "l" as in llama). You put the menu.lst in /boot/grub/ . Then run grub. I have linux on a seperate hard disk than windows. Here is my menu.lst. Hope it helps.

    #menu.lst
    #By default boot WindowsXP
    default 1
    timeout 3
    fallback 0
    title GNU/Linux
    root(hd0,0)
    kernel (hd0,0)/vmlinuz root=/dev/hdd1 vga=normal lang=us
    initrd (hd0,0)/boot/initrd.gz
    title WindowsXP
    rootnoverify (hd1,0)
    makeactive
    map (hd0) (hd1)
    map (hd1) (hd0)
    chainloader +1

Similar Threads

  1. Boot Menu at startup
    By techfreak in forum Customising & Remastering
    Replies: 2
    Last Post: 06-10-2004, 04:14 PM
  2. No menu.lst
    By ssc in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 4
    Last Post: 05-08-2004, 04:25 PM
  3. KDE Menu
    By doo-doo in forum Customising & Remastering
    Replies: 2
    Last Post: 06-22-2003, 04:34 AM
  4. Startup
    By manghat in forum Customising & Remastering
    Replies: 2
    Last Post: 05-15-2003, 11:54 PM
  5. K menu
    By Sigmatador in forum Customising & Remastering
    Replies: 5
    Last Post: 04-10-2003, 10:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •