Media: 8GB SDHC Class 10
File System: NTFS 3.01
Root File(s):

/boot.ini
/grldr
/menu.lst
/ntldr

Root Folder(s):
/ISO
Boot Environment: GRUB4DOS 0.4.4 - 2009-06-20
Affected Line(s) @ menu.lst:

title Lanzar CDVivo (LiveCD) de Knoppix v6.4.4 [en-US]\n Equivalente a iniciar el equipo con el CDVivo (LiveCD) de Knoppix v6.4.4\n (Linux Kernel 2.6.37) | Ao 2011.
find --set-root /ISO/KNOPPIX644CD.ISO
map /ISO/KNOPPIX644CD.ISO (0xff) || map --mem /ISO/KNOPPIX644CD.ISO (0xff)
map --hook
chainloader (0xff)

title Lanzar DVDVivo (LiveDVD) de Knoppix v6.4.4 [en-US]\n Equivalente a iniciar el equipo con el DVDVivo (LiveDVD) de Knoppix v6.4.4\n (Linux Kernel 2.6.37) | Ao 2011.
find --set-root /ISO/KNOPPIX644DVD.ISO
map /ISO/KNOPPIX644DVD.ISO (0xff) || map --mem /ISO/KNOPPIX644DVD.ISO (0xff)
map --hook
chainloader (0xff)


Note 1: '' char at line start (\n) corresponds to symbol '' Windows C_1252.NLS Western European codepage.
Note 2: '' char in word 'Ao' corresponds to letter '' Windows C_1252.NLS Western European codepage.
Note 3: Ao [ES] == Year [EN] == Jahr [DE].

Affected File(s) @ Media:
/ISO/KNOPPIX644CD.ISO /* KNOPPIX_V6.4.4CD-2011-01-30-EN.iso - MD5: 99148dae9cc6e7dcf9bc8d0e157c564e */
/ISO/KNOPPIX644DVD.ISO /* KNOPPIX_V6.4.4DVD-2011-01-30-EN.iso - MD5: f9242b557cda9362ce361bb2e4b3a995 */


Problem description:
GRUB4DOS 0.4.4 correctly launches both disc images (KNOPPIX644CD.ISO and KNOPPIX644DVD.ISO) and Knoppix 6.4.4 correctly shows startup logo with prompt, but after pressing 'Enter' or wait for autoboot it takes several rounds/loops of "Waiting (USB)..." / "Searching for Knoppix in: ..." and then halts.

Also, Knoppix's 6.4.4 Linux Kernel 2.6.37 only detects 3039 MB RAM in my correctly configured 4GB system (both post messages and Windows 7 Enterprise x64 RTM Build 7600 detects and/or uses 4GB RAM).

Any ideas on how to solve boot problem and misdetection of RAM?

P.D.: In case it helps, several Acronis and Paragon ISO disc images in the same media are launched and booted correctly.

Thanks In Advance.