Results 1 to 4 of 4

Thread: 7.0.4: Change text mode resolution in "Knoppix 2"

  1. #1
    Junior Member registered user
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    15

    7.0.4: Change text mode resolution in "Knoppix 2"

    Hello,

    I'm booting a PC104 with Knoppix 7.0.4
    I always use text mode with "knoppix 2"
    Before getting the prompt I noticed knoppix changes the resolution of the screen.

    Can you tell how to do it ?
    I want to do the same thing with vanillla 3.2.25

    Thanks,
    Zvika

  2. #2
    Member registered user
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    68
    Quote Originally Posted by zvivered View Post
    Hello,

    I'm booting a PC104 with Knoppix 7.0.4
    I always use text mode with "knoppix 2"
    Before getting the prompt I noticed knoppix changes the resolution of the screen.

    Can you tell how to do it ?
    I want to do the same thing with vanillla 3.2.25

    Thanks,
    Zvika

    try knoppix vga=normal or vga=0 for regular vga text

    see this page for more vga mode numbers http://en.wikipedia.org/wiki/VESA_BIOS_Extensions

    if you use "vga=ask" or try an invalid mode number , knoppix will offer to "scan" the available mode numbers of your video card and present you with a list (at least that's what I remember...)
    Last edited by don999; 10-19-2012 at 09:43 PM.

  3. #3
    Member registered user
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    68
    I just tried it, and I notice that knoppix will reinitialize the graphics mode when it does the drm graphics initialization, so you might try the bootcode "nomodeset"

    knoppix 2 vga=ask nomodeset
    Last edited by don999; 10-20-2012 at 12:41 AM.

  4. #4
    Member registered user
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    68
    also you could try the "nodrm" cheatcode

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •