Results 1 to 9 of 9

Thread: 32 bit installed not 64 bit

  1. #1
    Member registered user
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    West Suburb Chicago
    Posts
    33

    32 bit installed not 64 bit

    I got the knoppix latest version. Booted with knoppix64 from DVD. uname shows
    that it is using the 64 bit version. Cool. Installed to hard drive, but it installs 32 bit?
    I installed it to an SSD drive which makes it very fast, but not all of the memory is
    recognized.

    Another thing is that version 7 doesn't allow the Browse for smb printers. Version 6
    works perfectly and finds my XP host and printer. Everything is good with that.

    Wireless detected perfectly in knoppix 7. How do I get rid of the exploding windows
    when they close. I cannot find out how to change that. It should be an easy right?

    Thanks - you guys are all great. Gals too.

  2. #2
    Senior Member registered user
    Join Date
    May 2006
    Location
    Columbia, Maryland USA
    Posts
    1,631
    Quote Originally Posted by fenzda View Post
    How do I get rid of the exploding windows
    when they close?
    Main Menu>Preferences>CompizConfuguration..>Effects>Ani mations Add-on[x]
    Uncheck this option.

  3. #3
    Member registered user
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    West Suburb Chicago
    Posts
    33
    Thank you so much. Could not find it!!

  4. #4
    Member registered user
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    West Suburb Chicago
    Posts
    33
    I tried to boot with a DVD and knoppix64 fromhd=/dev/sda. It is looking for a usb. sda is the hard drive. How would I
    get it to see the hard drive. It also says my SSD is not partitioned. I thought I did that when installed it to the hard drive.
    Hmmm. I think if I tried to use gpart I would lose all my data. No big deal, since I can start over if needed.

  5. #5
    Moderator Moderator
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Germany/ Dietzenbach
    Posts
    1,124
    What happens if you try
    Code:
    knoppix fromhd=/dev/sda1
    What is the output from
    Code:
    blkid
    and
    Code:
    fdisk -l

  6. #6
    Member registered user
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    West Suburb Chicago
    Posts
    33
    Thanks Werner!

    root@Microknoppix:/home/knoppix# blkid:

    /dev/zram0: UUID="3e104d0a-d92e-44bb-b375-02cbb0259263" TYPE="swap"
    /dev/sda1: UUID="0d71ae1b-0b47-4a51-b158-c5911839c787" TYPE="swap"
    /dev/sda2: UUID="b65f0041-e743-41f4-94a2-6496dfbcae97" TYPE="reiserfs"
    /dev/sr0: LABEL="KNOPPIX" TYPE="iso9660"

    root@Microknoppix:/home/knoppix# fdisk -l

    Disk /dev/sda: 120.0 GB, 120034123776 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 14593 cylinders, total 234441648 sectors
    Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
    Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
    I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
    Disk identifier: 0x00000000

    Device Boot Start End Blocks Id System
    /dev/sda1 1 2104514 1052257 82 Linux swap / Solaris
    /dev/sda2 * 2104515 234436544 116166015 83 Linux

    knoppix fromhd=/dev/sda2 looks for usb??

    If I put knoppix64 on a usb it works. Not so much a hard drive.

  7. #7
    Go to /boot and copy vmlinuz-3.6.11-64 into vmlinuz and it will default to the 64 bit kernel on boot.

  8. #8
    Moderator Moderator
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Germany/ Dietzenbach
    Posts
    1,124
    Code:
    knoppix fromhd=/dev/sda2
    looks for usb??
    No, it looks for a Poor man's install - no matter whether this install is on an internal harddrive, external USB drive or USB stick. You only have to know the right partition name and number at boot time.
    Last edited by Werner P. Schulz; 05-01-2013 at 10:36 AM.

  9. #9
    Member registered user
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    West Suburb Chicago
    Posts
    33
    Thanks so much Werner. Works. So easy!

    root@Microknoppix:/home/knoppix# uname -r
    3.4.9-64

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Dell PowerEdge R7525 Server 24X2.5(8XNVME)+H745 2xEPYC 7302 CPU 128G RAM 2x2400W picture

Dell PowerEdge R7525 Server 24X2.5(8XNVME)+H745 2xEPYC 7302 CPU 128G RAM 2x2400W

$3350.00



Dell PowerEdge R720XD Xeon E5-2680 V2 2.8GHz 20 Cores 256GB RAM 12x4TB picture

Dell PowerEdge R720XD Xeon E5-2680 V2 2.8GHz 20 Cores 256GB RAM 12x4TB

$510.00



DELL PowerEdge R730 Server 2x E5-2690v3 2.6GHz =24 Cores 32GB H730 4xRJ45 picture

DELL PowerEdge R730 Server 2x E5-2690v3 2.6GHz =24 Cores 32GB H730 4xRJ45

$274.00



Dell PowerEdge R730XD 28 Core Server 2X Xeon E5-2680 V4 H730 128GB RAM No HDD picture

Dell PowerEdge R730XD 28 Core Server 2X Xeon E5-2680 V4 H730 128GB RAM No HDD

$389.99



Dell PowerEdge R730, 2 sinks, SystemBoard, 8 trays,H330,Idrac 8 exp, 2x750w Psu picture

Dell PowerEdge R730, 2 sinks, SystemBoard, 8 trays,H330,Idrac 8 exp, 2x750w Psu

$135.00



Dell PowerEdge R720 Server - 2x8c CPU,256Gb RAM, 128Gb SSD/3x900Gb SAS, Proxmox picture

Dell PowerEdge R720 Server - 2x8c CPU,256Gb RAM, 128Gb SSD/3x900Gb SAS, Proxmox

$340.00



DELL PowerEdge R730 16SFF Server 2x E5-2690v4 =28 Cores No RAM/ HDD H730 4xRJ45 picture

DELL PowerEdge R730 16SFF Server 2x E5-2690v4 =28 Cores No RAM/ HDD H730 4xRJ45

$232.97



Dell PowerEdge R420 2x Xeon E5 -2440 V2 1.90GHZ 128GB DDR3-1600MHZ 2x 550W PSU picture

Dell PowerEdge R420 2x Xeon E5 -2440 V2 1.90GHZ 128GB DDR3-1600MHZ 2x 550W PSU

$110.95



DELL PowerEdge R730 Server 2x E5-2680v4 2.4GHz =28 Cores 32GB H730 4xRJ45 picture

DELL PowerEdge R730 Server 2x E5-2680v4 2.4GHz =28 Cores 32GB H730 4xRJ45

$284.00



DELL PowerEdge R430 8SFF 2x E5-2680v4 2.4GHz =28 Cores 128GB H730 4xRJ45 picture

DELL PowerEdge R430 8SFF 2x E5-2680v4 2.4GHz =28 Cores 128GB H730 4xRJ45

$354.00