Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: GNOME in (with KDE), others out

  1. #1
    Junior Member registered user
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    10

    GNOME in (with KDE), others out

    I can talk but my own needs, and I don't know if everyone else feels the same, but I would like to suggest this:

    Since knoppix is a very - very user friendly distro ideal for getting to know Linux or demo, I would add in Gnome in addition to KDE and leave the other small window managers. (if enough place on the disk)

    Why?? KDE and GNOME are the two most used environments. As a demo disc or introduction to Linux, you can hardly leave Gnome out, while the smaller GUI's are less important for new users, or for trying Linux.

    Is this possible ? Would others also like Gnome back in ?

    Greetings,
    Erik (Belgium)

  2. #2
    Member registered user
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    95
    I would like to see GNOME installed, but I doubt it is possible due to space limitations. However, I would be glad if someone could point me to where I can get information on how to install Gnome with my hd install.

  3. #3
    Senior Member registered user
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Nova Scotia, Canada
    Posts
    2,479
    Quote Originally Posted by Viro
    I would like to see GNOME installed, but I doubt it is possible due to space limitations. However, I would be glad if someone could point me to where I can get information on how to install Gnome with my hd install.
    You would just use apt-get to install but I believe it still conflicts with KDE so you would lose that if this is still the case. You should go to Debian Packages and search to see what you will need.

  4. #4
    Senior Member registered user
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    1,353
    Quote Originally Posted by Stephen
    You would just use apt-get to install but I believe it still conflicts with KDE so you would lose that if this is still the case. You should go to Debian Packages and search to see what you will need.
    I was able to install Gnome w/o any real hitches. I can't remember exactly how it went, but I believe it was just: apt-get install gnome or perhaps apt-get -t unstable.

    I do know this. Gnome wouldn't start on my box by doing a simple "gnome-session". But if I ran xinit, then I could start gnome with gnome-session.

    Of cousrse this may be different for people who use window managers. I always boot w/o starting X.

  5. #5
    Senior Member registered user
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Nova Scotia, Canada
    Posts
    2,479
    Quote Originally Posted by aay
    I was able to install Gnome w/o any real hitches. I can't remember exactly how it went, but I believe it was just: apt-get install gnome or perhaps apt-get -t unstable.

    I do know this. Gnome wouldn't start on my box by doing a simple "gnome-session". But if I ran xinit, then I could start gnome with gnome-session.

    Of cousrse this may be different for people who use window managers. I always boot w/o starting X.
    Good to know I just remember a while back you could not install both and thought I'd give him a heads up in case it was still the same idea now, I don't use it so I have not tried to install it.

  6. #6
    Senior Member registered user
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    1,353
    Quote Originally Posted by Stephen
    Quote Originally Posted by aay
    I was able to install Gnome w/o any real hitches. I can't remember exactly how it went, but I believe it was just: apt-get install gnome or perhaps apt-get -t unstable.

    I do know this. Gnome wouldn't start on my box by doing a simple "gnome-session". But if I ran xinit, then I could start gnome with gnome-session.

    Of cousrse this may be different for people who use window managers. I always boot w/o starting X.
    Good to know I just remember a while back you could not install both and thought I'd give him a heads up in case it was still the same idea now, I don't use it so I have not tried to install it.
    I don't really use it either. I prefer KDE, but it was just a curiosity for me to see if I could get it working.

    Hopefully the new KDE 3.1.3 which was released today will soon be incorporated into Knoppix.

  7. #7
    Senior Member registered user
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Nova Scotia, Canada
    Posts
    2,479
    Quote Originally Posted by aay
    I don't really use it either. I prefer KDE, but it was just a curiosity for me to see if I could get it working.

    Hopefully the new KDE 3.1.3 which was released today will soon be incorporated into Knoppix.

    Is it in unstable yet I've only got 3.1.2-1.1 listed, I was using the 3.2 CVS but was having some strange problems and it fried the system on the last upgrade about a week and a half ago so I downgraded.

  8. #8
    Senior Member registered user
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    1,353
    No I'm sure it's not in unstable yet since the KDE guys just released it today, but hopefully soon.

    Here's the announcement

    http://www.kde.org/announcements/announce-3.1.3.php

  9. #9
    Senior Member registered user
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Nova Scotia, Canada
    Posts
    2,479
    And it is the sources.list line is deb http://download.kde.org/stable/3.1.3/Debian stable main looks like it for stable though going to have to check that out tomorrow to late to be doing complicated things tonight.

  10. #10
    Senior Member registered user
    Join Date
    May 2003
    Location
    Utrecht, The Netherlands
    Posts
    298
    I can't upgrade my hdinstall to kde 3.1.3, as soon as I try to upgrade using synaptic 1 file, it tics whole kde for uninstall... apt-get doesnt work either... ???

    na, I'll wait for the new knoppix, hd-install it, and I'll have it...

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Using Gnome instead of KDE
    By TheRepublican in forum Customising & Remastering
    Replies: 4
    Last Post: 07-07-2004, 04:59 AM
  2. gnome 2.6
    By ChronusDark in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 1
    Last Post: 05-25-2004, 05:06 AM
  3. Not Gnome, But Gnome Ready?
    By beforewisdom in forum Ideas
    Replies: 9
    Last Post: 12-23-2003, 02:10 PM
  4. GNOME
    By papasi in forum General Support
    Replies: 0
    Last Post: 07-30-2003, 09:50 PM
  5. Gnome 2.2
    By Laurie in forum General Support
    Replies: 1
    Last Post: 07-21-2003, 01:51 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


DELL PowerEdge R630 8SFF Server 2x E5-2690v4 2.6GHz =28 Cores 64GB H730 4xRJ45 picture

DELL PowerEdge R630 8SFF Server 2x E5-2690v4 2.6GHz =28 Cores 64GB H730 4xRJ45

$312.00



Dell R630 8 Port SFF Server 2x E5-2690v4 28-Cores H730P 64GB RJ-45 iDRAC ENT picture

Dell R630 8 Port SFF Server 2x E5-2690v4 28-Cores H730P 64GB RJ-45 iDRAC ENT

$289.75



Dell R630 8 Port SFF 2x E5-2690v4 28-Cores H730P 128GB Server RJ-45 iDRAC ENT picture

Dell R630 8 Port SFF 2x E5-2690v4 28-Cores H730P 128GB Server RJ-45 iDRAC ENT

$351.50



Dell PowerEdge R730XD Server 2x E5-2690 V4 =28 Cores H730 | 64GB RAM | 4x RJ45 picture

Dell PowerEdge R730XD Server 2x E5-2690 V4 =28 Cores H730 | 64GB RAM | 4x RJ45

$336.99



DELL R630 Server 24 Cores 128GB RAM 10G picture

DELL R630 Server 24 Cores 128GB RAM 10G

$260.00



SuperMicro Server 505-2 Intel Atom 2.4GHz 8GB RAM SYS-5018A-FTN4 1U Rackmount picture

SuperMicro Server 505-2 Intel Atom 2.4GHz 8GB RAM SYS-5018A-FTN4 1U Rackmount

$224.99



HYVE ZEUS V1 1U SERVER 2x XEON 8 CORE E5-2650V2 2.6GHz 64GB RAM RISER RAIL picture

HYVE ZEUS V1 1U SERVER 2x XEON 8 CORE E5-2650V2 2.6GHz 64GB RAM RISER RAIL

$156.00



Supermicro 4U 36 Bay TRUNAS Storage Server Xeon 20 Core 3Ghz 256GB X540 10GBaseT picture

Supermicro 4U 36 Bay TRUNAS Storage Server Xeon 20 Core 3Ghz 256GB X540 10GBaseT

$588.00



Lenovo ThinkSystem ST250 Server 16GB No HDD Xeon E-2136  7Y45 Refurbished picture

Lenovo ThinkSystem ST250 Server 16GB No HDD Xeon E-2136 7Y45 Refurbished

$549.00



HP ProLiant DL360 Gen9 Server 2x E5-2690v4 2.6GHz =28 Cores 128GB P440AR 4xRJ45 picture

HP ProLiant DL360 Gen9 Server 2x E5-2690v4 2.6GHz =28 Cores 128GB P440AR 4xRJ45

$377.00