Results 1 to 9 of 9

Thread: Why cann't I boot from CD?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    5

    Why cann't I boot from CD?

    I had downloaded the iso file, and then I put it into the virtual CD, thus I can get all the files of the iso file, then I burned all the virtual CD to a CD ,but I cann't boot from it?

    Is the right way of burning CD is to burn the iso file to CD directly withouting unzipping it?

  2. #2
    Member registered user
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    32
    You have to change your BIOS setting so that bootingfrom Cdrom is possible.

  3. #3
    Member registered user
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    32
    Look in the instruction of your PC how you enter the BIOS and how you make the changes.

  4. #4
    Senior Member registered user
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Nova Scotia, Canada
    Posts
    2,479

    Re: Why cann't I boot from CD?

    Quote Originally Posted by windinrain
    I had downloaded the iso file, and then I put it into the virtual CD, thus I can get all the files of the iso file, then I burned all the virtual CD to a CD ,but I cann't boot from it?

    Is the right way of burning CD is to burn the iso file to CD directly withouting unzipping it?
    In addition to the suggestions above you have to use the option in your burning program (whatever it may be called) to create a bootable CD from an ISO image.

  5. #5
    Member registered user
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    32
    You have to make a ISO-image.
    (There is no unzipping)

  6. #6
    Junior Member registered user
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    12
    IF you have correctly made the iso, and find NO boot from cd, you will have to make a boot floppy. My machine I am on now will NOT boot from floppy.. the bios has no option.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by rudiz
    You have to change your BIOS setting so that bootingfrom Cdrom is possible.
    I have done that, so I think the problem is in the procedure of burnding the CD. The iso_image could be unzipped with the software ' winrar' , after unzipping, there will be several files and folders.

    In the CD I have burnned, the files and folders are as follow:
    Demos KNOPPIX Talks autorun.bat autorun.inf cdrom.ico index.html

    When I put the CD in windows, the file index.html will auto run,.
    In folder KNOPPIX there has the file boot.img and many other files

    I have redownloaded a new ISO-image, and I will burned the CD second time, may this time I'll be successful.

    Think all of you!

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    5
    Now I have successful booted from CD, and now I am very happy on linux.

    But now I have some questions 1: Can I setup some software ? if i do, where should i put it? Now I don't have the "home' directory and don't have the super user ID and special user ID, how can I do that?

    2: there have three partitions of the hard disk of my windows system, in linux, I can enter every partition and can see all the messages in it from GNU, but from terminal , when I do as follow:
    cd /mnt/hda5
    ls
    there is nothing !!!
    cd /mnt/hda6
    ls
    I can see all the files and folders

    I don't think there is any difference between the two partitions, why don't i see the files of hda5 from terminal? but i can do that from GNU?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    4
    Knoppix is largely read-only by default. This means that settings, home directory contents and any installed applicatiosn will get lost at reboot. To persist your settings you need to use the "save settings" option to save them to a read/write volume (floppy, Flash stick, FAT[32] volume etc.). To persist your home directory you need to create, er, a persistent home directory. There are KDE menu options for both of these. To install applications you may need to convert your Knoppix installation into a regular Debian installation. The FAQs and docs contain lots of tips on all of these tasks. Read those first and then post back if you still have queries. Hope this helps.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 11-29-2004, 02:29 AM
  2. cann't start kde as user
    By jackren in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 8
    Last Post: 03-05-2004, 10:49 PM
  3. cann't read cloop device error
    By arashb in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 0
    Last Post: 09-14-2003, 10:29 AM
  4. i cann't access my fat32 and ntfs partitions from knoppix
    By Pex_boa in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 7
    Last Post: 04-10-2003, 08:20 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Commodore Amiga 3000 Does not Power On picture

Commodore Amiga 3000 Does not Power On

$1000.00



Commodore Amiga Keyboard KPR-E94YC  picture

Commodore Amiga Keyboard KPR-E94YC

$170.00



Mini External OLED AMIGA Gotek Floppy Drive Emulator For Amiga 500/500+/600/1200 picture

Mini External OLED AMIGA Gotek Floppy Drive Emulator For Amiga 500/500+/600/1200

$40.44



Vintage Commodore Amiga 1000 Keyboard & Mouse - Untested - As Is - No Computer picture

Vintage Commodore Amiga 1000 Keyboard & Mouse - Untested - As Is - No Computer

$249.00



Apollo Vampire 600v2 / 600 V2 FPGA Accelerator Card for Commodore Amiga 600 picture

Apollo Vampire 600v2 / 600 V2 FPGA Accelerator Card for Commodore Amiga 600

$350.00



v4.5 EPROM BOOT Chip for GVP Accelerators & SCSI Controllers for Amiga 500 2000 picture

v4.5 EPROM BOOT Chip for GVP Accelerators & SCSI Controllers for Amiga 500 2000

$9.98



Amiga OS Operating System v3.1 Install Disks for Commodore Amiga picture

Amiga OS Operating System v3.1 Install Disks for Commodore Amiga

$34.98



Commodore Amiga 3000 030 25Mhz + Keyboard + Mouse - Amiga OS 3.2 - WORKS 100% picture

Commodore Amiga 3000 030 25Mhz + Keyboard + Mouse - Amiga OS 3.2 - WORKS 100%

$1599.99



pi1541 Disk Emulator for Commodore -  picture

pi1541 Disk Emulator for Commodore -

$38.95



AMIGA 500 COMPUTER COMMODORE Complete in Box Powers/untested Good Condition picture

AMIGA 500 COMPUTER COMMODORE Complete in Box Powers/untested Good Condition

$370.00