Results 1 to 7 of 7

Thread: Reconfiguring LILO?

  1. #1
    Member registered user
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Wilmington Delaware
    Posts
    41

    Reconfiguring LILO?

    Hello,

    (Here is another new-bee problem, this time with LILO)

    There are two OSes on two seperate drives.
    The first physical drive is 4Gb and has Knoppix (main partition + Swap).
    The second drive has is 20Gb and has Win2k.
    When Knoppix3.3 was installed on the 4Gb drive the other drive was unplugged.

    Now when both drives are plugged and the machine boots LILO comes up but it does *not* list the Win2k (physical drive).

    How can this be amended ?

    Many Thanks in advance.

    EDIT: I meant it the other way around: The first drive(master) is the 20Gb Win2k and the second(slave) one is the 4Gb Knoppix/Debian". Sorry about this.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    3
    check to see if Win2k is in your /etc/lilo.conf . it should be at the bottom. if it's not then add it. at the bottom of mine i have:

    other=/dev/hda1
    label="WindowsXP"


    after you make your changes they will not take effect until after you actually run Lilo in /sbin . hope that helps.

  3. #3
    Senior Member registered user
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    colorado springs, colorado
    Posts
    1,933
    If your windows drive is truly the second drive (slave on primary IDe channel) then you would need /dev/hdb1 in your lilo.conf for your windows partition.

  4. #4
    Member registered user
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Wilmington Delaware
    Posts
    41
    Many thanks!
    It worked.

    The Win2K is on the Primary Master (hda1)
    The Knoppix is on the Primary Slave (hdb1)

    I changed the etc/lilo.conf to:
    other=/dev/hda1
    label=Windows2000

    and then did sudo /sbin/lilo

    Now Win2000 is listed when LILO shows up.
    However, when I select Win2000 it doesn't boot into windows (it seems to hang)

    Any ideas on that ?

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    157
    massai, see rickenbacherus's comment (up two from here). He has the answer.

  6. #6
    Member registered user
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Wilmington Delaware
    Posts
    41
    massai, see rickenbacherus's comment (up two from here). He has the answer.
    ??

    but... the win2k is truly the primary *master* (not slave) ..
    (it appears first during BIOS POST, it is configured via jumper as master and it is the end of the IDE cable)

    The knoppix partition does indeed show up as hdb1

    ??

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    157
    Oh... right... sorry.
    We were looking at your original post where you said
    The first physical drive is 4Gb and has Knoppix (main partition + Swap).
    The second drive has is 20Gb and has Win2k.

Similar Threads

  1. Reconfiguring and compiling kernel under Knoppix??
    By cfish in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 0
    Last Post: 05-08-2005, 05:35 AM
  2. Reinstall lilo to hda, using hda lilo.conf and knoppix live
    By tomjermy in forum Hardware & Booting
    Replies: 1
    Last Post: 03-17-2005, 01:07 AM
  3. Where is Lilo?
    By Kowood in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 5
    Last Post: 02-02-2005, 08:36 PM
  4. network card reconfiguring each time at boot bug - solved?
    By softgun in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 5
    Last Post: 08-06-2004, 11:50 AM
  5. Reconfiguring IP Address
    By koselan in forum Hdd Install / Debian / Apt
    Replies: 3
    Last Post: 07-18-2003, 12:43 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •