Results 1 to 2 of 2

Thread: How to update "locate" database?

  1. #1
    Junior Member registered user
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    14

    How to update "locate" database?

    ^ Subject.

    When i call:
    Code:
    locate <program>
    it says that the database is more than 8 days old. Is there a way for me to force a cashe update?

    Thanks

  2. #2
    Senior Member registered user
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    1,353
    As root: updatedb

    But if you are looking for the location of a program which is on your path just use: which <program_name>.

Similar Threads

  1. "forum" versus "board"
    By tmp000 in forum The Lounge
    Replies: 25
    Last Post: 01-05-2005, 05:29 AM
  2. To "apt-get update" or not?, that is the question
    By timread in forum General Support
    Replies: 3
    Last Post: 05-18-2004, 06:50 PM
  3. "Connection Reset by Peer" or "hang"
    By oreo in forum General Support
    Replies: 11
    Last Post: 07-23-2003, 06:33 PM
  4. "Foreign" drive formats and "dd" command
    By geebee2000 in forum Hardware & Booting
    Replies: 9
    Last Post: 05-21-2003, 07:29 PM
  5. Locate Knoppix "group" in "K" menu
    By Juny in forum General Support
    Replies: 4
    Last Post: 03-14-2003, 09:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •